ehtisin vielä osallistua valokuvatorstain viikon haasteeseen tällä kuvalla:


raivo

Söpöläis-Vieteri hiukan raivoaa. Neidin raivoa on viimeiset pari viikkoa kuunneltu päivin ja öin, etenkin eteisen tienoilla. Ulos pitäisi päästä, kuulemma. Ja heti, vissiinkin. Mikä on, kun yksikin Luke vain huutaa EI ! ja pahimmillaan vielä sähisee päälle? Miksei palvelusväki kilvan juokse avaamaan ovia kissan vapauden tieltä?

Palveluskunta on avoimuuden sijaan epätoivoissaan ostellut tavaraa: on hankittu omituinen mötikkä, joka pistorasiaan kiinnitettynä pitäisi erittää kissojen feromoneja niin että yleinen nelijalkaisten onnellisuustaso tässä taloudessa nousee (ja naukuminen laskee samassa suhteessa), on hankittu myös suihkepullo, joka on tekstattu täyteen ameriikanenklantia. Siinä vakuutetaan, että tuote on erinomainen kissojen koulutuksen apuväline, katin kuonoon tulee siitä käsittämättömän pahalle tuoksahtava pussahdus, joka estää esim. kynsimistä ja muuta häiriökäyttäytymistä (niin, tässä naukutapauksessa ääni yhdistyy toimintaan: naukumista säestää tuulikaapin oven kynsiminen).

Joko jompi kumpi noista vempeleistä oikeasti toimii, tai sitten vapunjälkeinen rauhoittuminen johtuu tuntemattoman jumalan oikusta. Hyvä kumminkin, loistava oikeastaan.