oli eilen erityisen hassu. Siis sattuipa niin, että hän oli sopinut erään tapaamisen puoli neljäksi keskustaan. Jotta hän pääsi puoli neljään mennessä keskustaan, hänen piti poistua työpaikalta vartti etuajassa (jotta ehtisi bussiin). Hän livisti viime tipassa mutkallisesta asiakaspalvelutilanteesta ja meni takahuoneeseen pukemaan välihousuja jalkaan, sitten kipitti pysäkille ja pysäkiltä nysseen.

Oikein tyytyväisenä bussissa hän tuijottikellotaulua ja ajatteli ehtivänsä sopivasti kello puoli neljään, nysse nimittäin oli etuajassa.

Perillä hassu nainen sai kuulla, että olisikin pitänyt tulla puoli viideksi. Epäselväksi jää, oliko hassu nainen muistanut ajan väärin. Hassu nainen oli aiemmin puhelimessa sanonut tulevansa töiden jälkeen ja ehkä se toinen osapuoli oli kuvitellut, että työt loppuvat neljältä (vaikka hassu nainen muisteli sanoneesa: lopetan kolmelta, puolessa tunnissa ennätän kai keskustaan, niin aivan varma hän ei ollut).  Se toinen  ehdotti, että hassu nainen menisi tässä välissä vaikka kahville tai tekisi viikonlopun ruokaostokset. Naista ehdotukset lähinnä ärsyttivät  - hän oli herännyt aamulla puoli seitsemän ja tuossa vaiheessa iltapäivää hän ei ollut ollenkaan sellaisessa mielentilassa, jossa siemaillaan rennosti kahvikupposta tai kierretään vihannestiskiltä kylmäaltaalle. Elohiiri nyppi silmäkulmassa ja ne penteleen välihousut lämmittivät liikaa.

Hassuksi naisen tekee se, että hän naureskeli erehtymiselleen (jota ei mielestään ollut tehnyt) ja kuuli itsensä sanovan "voi, eihän tässä ole kuin tunti, äkkiähän mä sen saan kulumaan" (vaikka olisi tahtonut lähteä ovet paukkuen kotiin nukkumaan). Ja kaksi tuntia myöhemmin hassu nainen oli kahta hassummin hilpeästi toivottamassa hyviä viikonloppuja sille toiselle osapuolelle, vaikka nainen tiesi hukanneensa vähintään kolme tuntia iltapäivästä tyhjiin ja olevansa nyt vielä väsyneempi kuin puoli neljän aikaan.

Paah.  Hassuinta on, että nainen edelleenkin miettii, miten kivempi ja kevyempi eilinen iltapäivä olisi ollut, jos ensin ei olisi tarvinnut juosta bussiin ja sitten kuulla tulleensa liian aikaisin ja sitten notkua ostarilla odottelemassa ja lopuksi vielä tajuta, että koko operaatio oli ihan turha ja rahanhaaskuuta.