kirjautuneena, ehem. Vasta löysin Marian haasteen, vaikka onhan se täältä ollut luettavissa jo useamman päivän (Luke vaan ei ole lukenut oman bloginsa kommentteja...).

Jotten nyt enää viivyttelisi, tässä tämä tulee:

1. Kirja joka muutti elämäsi?
Onpa sanavalinta, "muutti elämäni". Joskus vuonna yksi ja kaksi S. E. Hintonin Me kolme ja jengi, sitten Angela Carterin Maaginen lelukauppa. Vielä myöhemmin Margaret Atwoodin Orjattaresi. Noiden kolmen jälkeen olen ollut päiväkausia muissa maailmoissa.

2.Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran?
Ursula K. Le Guinin Maameren velho. Ja Edwidge Dandicatin Näen, muistan, hengitän.


3. Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Hmmm. Kauhistus. Kaikista maailman kirjoista? Jokin paksukainen sen pitäisi olla...  Tai vähintäänkin monimutkallinen... Jorma Korpelan Tohtori Finckelman?

4.  Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi.
Markus Kajon Kettuset.

5.
Kirja joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin?

Suoraan menneisyydestä: Uma Aaltosen Colette, pieni musta koira.

6. Kirja jonka toivoisit kirjoitetun?
Se jonka vielä joskus kirjoitan...

7. Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?
Michael Storeyn Pehmeä keskeltä - vaikka, oikeastaan, sehän on mitä hilpein esimerkki huonosti kirjoitetusta dekkarista.

8.Kirja jota parhaillaan luet?
Tuota, en taida parhaillani lukea mitään. Irvingin Kunnes löydän sinut loppui viime sunnuntaina, enkä ole sen jälkeen osannut tarttua uusiin kirjoihin.Timo Mäkelän Rooman luin pari tuntia sitten takapihalla auringossa, mutta se on sarjakuvanovelleja. Kirjapinon päällimmäisenä on Eeva-Liisa Mannerin Kävelymusiikkia, en kyllä tiedä lonko se seuraava.

9.Kirja jonka aiot lukea?
James Joycen Odysseus... tai sitten en lue. Ensimmäisellä lukukerralla tainnuin noin 40 sivun jälkeen. Ehkä käväisen Alastalon salissakin.