valokuvatorstain aiheena oli leikki, ja juuri sillä viikolla onnistuin olemaan osallistumatta, vaikka alun perin taisin kuvitella jopa kirjoittavani leikisti jotakin.

150320.jpg

Tässä on Vieteri ja Vieterin paras lelu. Tuo oranssi Vieterin tassuissa on kala, ja kala roikkuu onkivavasta narulla, joka on jo kertaalleen katkennut ja umpisolmulla ehjäksi korjattu. Käytöksestä päätellen kala on  kahden muunkin kissan suosikki, se kelpaa leikkikaluksi kenen tahansa kanssa riippumatta jalkojen lukumäärästä tai turkin paksuudesta. Jos kaksijalkaiset kyllästyvät kalan heilutteluun, niin kalan kanssa voi juosta ihan keskenään ympäri huoneita tai sen voi kätkeä maton alle. Ympäriinsä kalan kassa rallaaminen saa kyllä säännöllisen epäsäännöllisesti aikaan sen, että kaksijalkaiset takavarikoivat kalan ja panevat sen kaappiin.

Kala on välillä ollut viikkoja kadoksissakin, joko unohdettuna kaapissa tai kirjahyllyn alla piilossa. Aina kala on kumminkin löytynyt - ja samaa ei voi sanoa muista Vieterille hankituista leluista, niistä jokainen osittainkin pyöreä pallero on pompahdellut tämän asunnon mustiin aukkoihin, joiden sijainnista ei ole tarkkaa tietoa.

Kala on peräisin kirpputorilta ja maksanut kokonaista kaksikymmentä senttiä. Loistoinvestointi! Meistä jokainen tarvitsisi oman pienen oranssin kalan...