omituisia tapoja, Marian pyynnöstä.

1. Puhelinneuroosi(t) osa 1
Suhtaudun  kapuloihin kaksijakoisesti: joskus puhun toisinaan taas en. Ja jos en puhu, saatan yks kaks unohtaa kännykän kolmeksi päiväksi äänettömälle (siis ihan totta... unohtaa). Myönnän, että joskus unohtaminen on tietoista.

2. Puhelinneuroosi(t) osa 2
Virallisten puheluiden soittamiskammo. Sen ensimmäisessä vaiheessa välttelen puhelun soittamista, kun on niin kiire enkä mitenkään ennätä. Toisessa vaiheessa teen sotasuunnitelman, ja kirjaan paperille omat vuorosanani (tyyliin Lukemus tässä päivää, soittelen kun meille ei tule keittiöön vettä / pitäisi varata aika hammaslääkäriin - oikeastaan muuten pitäisi...puoli vuotta jo onnistunutta lykkäämistä takana... -  / haluan pois asiakasreksiteristänne / jne)

3. Epämääräiset kasat
Ne alkavat kertyä heti satunnaisen järjestelypuuskan jälkeen. Ne muodostuvat mihin ja milloin tahansa. Tällä hetkellä lähin epämääräinen kasa on kirjoituspöydän aukinainen ylälaatikko: pinnalla näkyy tyhjä viilipurkki (sisältö mahassa), lusikka, pikkulautanen, viime vuoden kalenteri, pari nenäliinaa, aamusivukirja (välissä kynä), ja lisäksi se tavallisempi laatikkotavara: paperia, kyniä, vihkoja. Toinen epämääräisen kasan alku on kirjoituspöydällä kohdassa, jossa on tekniikkakasauma (hiustenkuivaaja, digikamera, stereoitten kaukosäädin). Höm, siinä on muutakin: bepanthenea, huivi, ceedee-levyjä, selvitys ennakonpidätysperusteista...

4. Kulmakarvojen nyppiminen
Tarkemmin sanottuna vasemman kulmakarvan nyppiminen. Ajoittain saan aikaan kolon keskelle kulmakarvaa ja häveliäisyyttäni saatan paikkailla sitä kulmakynällä (lopputulos ei hyvä). Kun vasemmassa on häiritsevän iso koko, siirryn vandalisoimaan oikeaa kulmakarvaa.

5. Tiskaaminen
Toinen kaksijalkainen sanoo, että tiskaan väärin. Ööh. Siis ensin altaaseen vettä ja tiskiainetta, sitten astiat, satunnaista liotusta ja joka tapauksessa harjakäsittely. Huuhteleminen on se omalaatuinen osio. En laita huuhteluvettä valmiiksi, vaan nostelen astiat tiskivedestä jonnekin (=tiskipöydälle ja tyhjään kakkosaltaaseen), otan kipon, käännän hanan päälle ja tulppaan toisen altaan, huuhtelen juoksevan veden alla, katkaisen vedentulon kun astia on puts ja valmis tiskikaappiin, samaoperaatio uudestaan seuraavan kipon kanssa, jatketaan ja pikku hiljaa allas täytyy, tosin jos vesi näyttää liian samealta, niin tyhjennän altaan... Ööh. Ehkä tämä on tapani sovitella sitä, että on haaskausta tiskata juoksevan veden alla.