Eräät eivät omasta mielestään ole koskaan vihaisia. Eräät sanovat rehellisiä mielipiteitä asiasta kuin asiasta tilanteessa kuin tilanteessa. On perin kummallista, että heillä on mielipide joka asiaan. Vaikkapa siihen, miten muiden pitäisi pukeutua tai olla pukeutumatta, missä näiden muiden pitäisi asua ja miten paljon rahaa/aikaa kuluttaa kulkemiseen paikasta a paikkaan b.

Ja eräät (toiset tai samat) ihmiset keräilevät lähimmäisistään kumman yksityistä tietoa ja jakavat sitä muille silmää räpäyttämättä, ajattelematta sitä erityisemmin yksityiseksi. Eräskin vanhempi rouvasihminen alkoi taannoin selittää lapsenlapsestaan, siinä sivussa selvitti myös lapsensa asenteita ja miniänsä kiinnostuksen kohteet ja kertoili, miten lapsensa perheessä kotityöt jaetaan. Poika kuulemma laittaa ruuat ja siivoaa, miniä pyyhkii pölyt, pesee pyykit ja tiskaa, tiskikone on hommattu, kun miniä ei välittäisi tiskata.

Minuahan suututti tämän nimeämättömän rouvan puhe. OLISI NYT YMMÄRTÄNYT OLLA SELITTÄMÄTTÄ LAPSENSA YKSITYISELÄMÄÄ minulle ja muutamalle muulle, jotka eivät rouvan poikaa tunne ja tuskin tulevat tuntemaankaan. Sen verran voisi lastensa perheen yksityisyyttä kunnioittaa, ettei selittelisi vieraille, etenkään kun puhe ei alun perin mitenkään liittynyt rouvan pojan talouteen. Se alkoi lapsenlapsesta, joka tietysti mummun silmissä on maailman ihanin ja suloisin vauva, sitten se kumuloitui selityksiin siitä, miten rouva mummun ominaisuudessa oli tuoreelle äidille ja vauvalle ostanut ihovoidetta ihan apteekista ja äkkiä rouva olikin jo selittämässä pariskunnan työjakoa, ja sitä miten miniä on enempi urheilullinen tyyppi, joka ei ihmeemmin sisusta tai leivo tai laita ruokaa.

Minusta tuossa mentiin kirkkaasti yksityisalueelle lupaa kysymättä. Tosin ei minun asiani taida olla suuttua rouvan pojan puolesta. Silti kiukustuin. Kiukku on hyvä moottori kirjoittamisessa... tekstin laadusta ei kyllä ole mitään takeita, hmp.