Nicon The Marble Indexia (Frozen Warnings täällä) ja odotan kissaa (sitä isointa ja mustinta) palaavaksi retkeltään.

Odottavan aika on... pitkä.

Muuten aika on lyhyttä. Miten tuntuu, etten kunnolla ehdi pysähtyä. Tai sitten kun pysähdyn, niin hätäännyn pysähtymistä (pitää lainata laululyriikkaa: "sitä odottaa ensin kiirettä, sitten kiirehtii odottamaan" - Kitkerät Neitsyet biisissä Maailma on huono, levyltä jota on kuunneltu viimeksi eilen)

Tuijottelin tänään kalenteria, kun piti soittaa hammaslääkäriin ja saada aika sen pienen hampaan jumalattoman suuren reiän paikkaamiseen ihan pysyväispaikalla. Kalenteria plärätessäni tajusin, että vuosi sitten olin töissä ihan toisaalla. Ja sen jälkeen olin työtä vailla. Ja sen jälkeen taas töissä, mutta en tässä missä nyt, enkä siellä missä viime kesäkuussa. Ja sen toisella toisaalla olon jälkeen taas työtä vailla. Kunnes sitten tässä nykyisessä toukokuusta alkaen. Ja viime vuoden kesäkuussa alkoi kulku kahdesti viikossa täti T:n luo ja takaisin. Huomenna taas klo 10.00 tapaamme.

Ja yritänpä tätä liikkumista sitten selittää jollekulle tutulle sillä ajatuksella, että olen oikeasti hidas ihminen. Oleennun uuteen pitkään ja pysyttelen hiukan sivussa tarkkailemassa maisemia. Tai siis pysyttelisin, jos siihen olisi aikaa.

Kai siihen onkin. Kiire on enempi mielensisäinen kuvitelma kuin todellisuutta. Minuun tarttuu kiire, kun kuljen kellon ja kalenterin kanssa paikasta toiseen. Alan enteillä aikataulussa pysymistä ja huomio siirtyy nykyhetken tekemisestä jonnekin hetkeen x, jolloin työ on valmis, kello on 09.45 (tai 09.59, jos olen myöhässä ja hidas). Ilman kellon vahtimista, ilman tietoisuutta ajan kulusta, voin aivan rauhassa olla nopeakin.

---

Kas, tätä kirjoittaessani se isoin ja mustin kissa tuli kotiin. Oli teillä tietymättömillä eilisillasta alkaen ensimmäistä kertaa vuosiin.

Hip sen kotiinpaluulle! Pääsen nukkumaan (...ja huomenna bussilla 09.20 keskustaan täti T:lle, sieltä 11.30 viimeistään työpaikalle, sieltä 12.30 poikkeama naapurirakennukseen hammaslääkäriin, sitten työmaalta noin 19.15 kotimatkalle ja tänne joskus klo 20 kieppeissä.)