- ja osa niistä hyvistä ihmisistä matkustaa paikallisliikenteen bussilla. Tänään havainnoitua: bussi myöhässä, pysäkillä väkeä runsain mitoin. Kaikki kovin tavallista. Jos olisi ollut syksympi, niin olisi pukeuduttu niihin ei-minkään-värisiin päällystakkeihin tai tuulipukuihin.

Tavallisen joukossa oli yhdet värjätyt pillifarkut, käärmenahkakuvioidut nyörikengät, metrinen avainketju kulkemassa vyölenkistä taskunsuuhun ja hainhampaat korvissa, stetson päälaella. Stetson näytti siltä, että se oli juuri palannut retkeltä suuren maailman metropoleihin, joissa se oli opetellut, miten olla rock sillä lailla, tota, niinku respect man, you.

Bussi tuli ja se joukko meni sisälle. Stetson halusi tilaa, se istui sille jalat puoliksi toisen penkin päällä. Se alkoi nuokkua.

(Kyllä tämä vielä niihin hyviin ihmisiinkin pääsee.)

Bussi ohitti laitakaupungin liepeet ja päätyi ensimmäiseen lähiöön, sitten toiseen. Stetson nukkui. Sillä kolmannella toisen lähiön pysäkillä jäi pois joukko väkeä. Yksi siitä joukosta (ei-minkään-värisissä vaatteissa) tönäisi stetsonia

Taidat jäädä tässä pois?

Ja niinhän se jäi.