joku siellä jossakin haastoi kertomaan kummallisista tavoista. Noitahan riittää sormille ja varpaille.

(Muuten: jos ei ole mitään takeita siitä, että jatkan haasteita eteenpäin. Jos haastekysymykset ovat tarpeeksi hupaisia, niin vastaan itse, mutta siihen jää...En jatka ketjukirjeitäkään... en oiken osaa suhtautua meemeihin, vielä.)

1. Neuroottinen hiustenharominen.
En pysty käyttämään hiuslakkoja tai -geelejä, kun pitää saada haroa sormin tukkaa... pakko! Ei kestä ilman! Harominen muuttuu ajoittain hiusten nyppimiseksi ja pyörittelyksi. En kestä myöskään ylen lyhyitä hisumalleja - loppuu haromismateriaali kesken.

2. Kotiavain
Se pitää kaivaa esiin taskusta vähintään kun olen sadan metrin päässä ulko-ovelta, muuten joudun huonon onnen valtaan. (Nii-i, viimeksi kun EN jo parkkipaikkojen kohdalla kaivellut avainta, niin ovella sitten huomasin, että perskules, se tarpeellinen kodinonni puuttuu kokonaan ja jouduin notkumaan lähistöllä seuraavat kolme varttia siihen asti kunnes se toinen kaksijalkainen tuli saapuville. Näin ei tietenkään olisi päässyt käymään, jos olisin hyvissä ajoin - 50 metriä ennen kotia vähintään - varmistanut avaimen olemassaolemattomuuden, se nimittäin OLISI köllinyt taskussa, jos vain olisin noudattanut rituaaliani...)

3. Silmälasien pesu
Pakko pestä vähintään aamulla (likaisuusasteesta viis). Pakko tiputtaa ensin vasempaan ja sitten oikeaan linssiin tiskiainetta ja sitten huljutella hanan alla ja sitten kuivata talouspaperiin (ehdottomasti talouspaperiin - vessapaperi tai nessu on ihan pööh).

4. Keskeneräiset kirjat
Ne ovat kannet auki (kansipuoli ylöspäin) lattialla sohvan tai sängyn tai tuolin vieressä. Ei kirjanmerkkejä, ikinä. Pöydät ovat lukemista odottavia tai jo luettuja varten.

5.Margariini-, sulatejuusto- tms. paketit.
Kolonäverrän. Otan veitsen ja kaivan kuopan. Ei siistejä sipaisuja pintasuunnassa, vaan  miinakenttää ja jyrkänteitä.